Henriëtta

Henriëtta werd geboren in Beacondale op 19 augustus 2525. Ze was de oudste dochter van Andreii en Orlanda, twee Bakoeni uit Beacondale.

Henriëtta is het hoofdpersonage van de triple trilogie die haar naam draagt. Henriëtta is zich hier niet van bewust tot ze van professor Ahmedes een boek krijgt dat over haar leven gaat.

Maar dat weet je allemaal al!

Henriëtta was de rebel van het dorp en had geen vrienden toen ze nog in Beacondale woonde. Ze had een jongere broer, Wolf maar ook met hem kreeg ze het vaak aan de stok. Ze voelde zich vaak eenzaam maar koesterde diep vanbinnen een niet te verklaren verlangen.  Ze bracht uren door, kijkend naar het de Castilie landhuis en stelde zich dan voor dat ze in die prachtige villa woonde, omringd door bedienden. Natuurlijk kende ze de reputatie van de landheer Silvio de Castilie maar ze negeerde dat en stelde zich vaak voor dat ze zijn dochter was en dat ze alle kansen kreeg, verbonden aan de status van Burgasi.

Dat was natuurlijk onmogelijk want Henriëtta was een Bakoeni en was voorbestemd om net als haar ouders op de velden te gaan werken van zodra ze achttien jaar oud zou worden.

Er was een jongen in haar dorp, Mikey die in stilte verliefd op Henriëtta was maar ze moest niets van hem hebben. Ze vond hem vuil en onbeschoft. Hij pestte haar vaak en zette de andere kinderen tegen haar op. Hij mocht dan misschien een jaar ouder zijn dan Henriëtta maar hij gedroeg zich als een vervelend pestjoch, net als haar jongere broertje Wolf.

Zo had hij eens de andere kinderen uit hun dorp wijs gemaakt dat hij Henriëtta met een meisje had zien kussen. De naïeve dorpelingen geloofden het verhaal van Mikey en Henriëtta had het mogen uitleggen aan haar ouders. Gelukkig waren Andreii en Orlanda ruimdenkend en pakten ze haar niet te hard aan maar toch vond Henriëtta dat niet leuk.


Toen Henriëtta zeventien jaar oud werd, kreeg ze voor haar verjaardag een horloge van Lucas.

In het horloge zat een hologram van een vrouw, Amanda. Amanda kon haar alles vertellen wat ze wilde weten.

Zo toonde Amanda haar op een bepaald moment een hologramversie van het universum.

Hieronder kan je luisteren naar “Amanda, let me see the universe.”


Kom zeker later nog eens terug. Ik heb nog veel verrassingen in petto…