Lucas de Castilie

Er valt over Lucas veel te zeggen maar niet dat hij niet van Henriëtta hield. Als je nog maar het eerste boek hebt gelezen en naar de extra’s komt kijken, zal je dat nog wel merken als je de volgende Henriëtta-boeken leest…

Lucas werd geboren in Greylock op 25 april 2525 als eerste en enige zoon van Rachel Fairclough en Silvio de Castilie.

Je kan je geen koppel voorstellen dat slechter bij elkaar paste dan Rachel en Silvio.

Rachel was zachtaardig, Bakoeni-vriendelijk en sterk. Silvio daarentegen was kwaadaardig, buitte Bakoeni uit en was (als je ‘t mij vraagt) erg zwak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Rachel en Silvio elkaar mijdden als de pest. Eerlijk gezegd verwonderde het me zelfs dat ze een zoon hadden.

De ouders van Lucas werden indertijd met wederzijdse toestemming van hun ouders aan elkaar uitgehuwelijkt om twee van de vijf belangrijkste families van Engeland met elkaar te verenigen. Zowel de Faircloughs als de de Castilies waren erg vooraanstaande families in Engeland maar meer daarover in boek 2.

Ik moet eerlijk zijn. Als ik moet kiezen tussen Henriëtta en Lucas als mijn favoriete personage, dan neig ik toch meer naar Lucas. Hij is complexer, heeft heel diepe gevoelens (en dan vooral van jaloezie) maar heeft zijn hart echt wel op de juiste plaats. Hij neemt niet altijd de beste beslissingen en laat zich soms leiden door de emoties van het moment maar de evolutie die hij doormaakt van puber, adolescent naar volwassen man was voor mij heel erg boeiend.

Ik heb regelmatig gedacht… Hier moet ik ingrijpen en dat heb ik dan ook af en toe gedaan.


Kom zeker later nog eens terug. Ik heb nog veel verrassingen in petto…