Brutus & Jeroom

Laat je niet misleiden door het sjofele uiterlijk van deze twee mannen. Ze hebben veel meer in hun mars dan je op het eerste zicht zou denken.

Het klopt. Ze zijn vaker dronken dan nuchter en zien eenhoorntjes vliegen. Ze zijn een voorbeeld van hoe het niet moet maar je moet weten dat ze het niet gemakkelijk hebben gehad.

Ze werden allebei van jongsaf al van hun ouders gescheiden om een bikkelharde opleiding als bewaker te krijgen. Ze hadden in die periode enkel elkaar om zich aan op te trekken en toen Carlo Dunbar uiteindelijk twee bewakers nodig had, selecteerde hij Brutus en Jeroom.

Of dat een verstandige beslissing van hem was, laat ik in het midden. Ik heb er zo’n beetje mijn twijfels over maar voor Brutus en Jeroom was het ideaal want zij waren de beste vrienden.  Zij steunden elkaar door dik en dun en toen ze na een aantal jaren een gemeenschappelijke passie ontdekten voor het stoken van sterke alcohol, werd hun band alleen maar verstevigd. Als je de een zag, zag je de ander. Zo’n goeie vrienden waren ze.

Waren ze homoseksueel hoor ik u misschien wel denken.

Het antwoord daarop is neen. Ze waren gewoon de allerbeste vrienden en kenden elkaar al van in het trainingskamp toen ze nog heel erg jong waren. Als ik me niet vergis, waren ze nog geen vijf jaar oud.

Als je de ganse reeks nog niet hebt gelezen, dan raad ik je aan om dat zeker te doen. Brutus en Jeroom zullen je nog verrassen…


Kom zeker later nog eens terug. Ik heb nog veel verrassingen in petto…