Carlo Dunbar

Eerlijk gezegd bezorgt hij me kippenvel. Als Silvio niet de slechterik was geweest, dan zou Carlo Dunbar zeker kandidaat geweest zijn voor die functie maar goed, je wil dus meer weten over Carlo Dunbar.

Zijn grootvader, Cameron Dunbar heeft GBF Robotics opgericht. Hij was een geslepen zakenman en heeft het bedrijf groot gemaakt.

Toen Newton Dunbar, de vader van Carlo aan het roer van het bedrijf kwam, ging het echter snel bergafwaarts met het bedrijf. Newton Dunbar dronk meer dan goed voor hem was en was uiteindelijk genoodzaakt om het dagelijkse bestuur van GBF Robotics aan zijn zoon Carlo over te laten. GBF Robotics balanceerde op dat moment op het randje van een faillissement. Carlo was toen nog maar achttien jaar oud.

Om het bedrijf te redden, investeerde hij in jonge Bakoeni die hij liet ontvoeren om in de fabriek te komen werken. Hij kreeg daarbij de hulp van Silvio de Castilie.

Hoewel Carlo erg intelligent was, heeft hij dus nooit de kans gehad om verder te studeren na zijn opleiding in Gandurhora maar dat heeft er hem nooit van weerhouden om een gewiekst zakenman te worden.

Naast zijn fabriek GBF Robotics investeerde hij ook in vastgoed en handelspanden. Zo kwam het dat hij de eigenaar was van café “De Paarse Lotus” in Greylock.

Op de foto zie je ‘De Paarse Lotus’ in betere tijden.


Kom zeker later nog eens terug. Ik heb nog veel verrassingen in petto…