Emerald Vincoy

Emerald Vincoy. De grote held van Henriëtta en diegene die net als zij een witte gevleugelde eenhoorn als symbool had.

Wat maar weinigen in Engeland weten is dat Emerald Vincoy een kleine stadsstaat heeft gesticht in Spanje die zijn naam draagt.

Emerald Vincoy leidde de Bakoeni-revolutie in Spanje ongeveer een eeuw voordat Henriëtta geboren werd.

Maar dat weet je natuurlijk al allemaal.

Emerald was een gebroken man toen hij in Spanje aankwam. Hij had geen zin meer in het leven en had ook geen enkel doel meer. De Bakoeni die hij in Spanje ontmoet had, brachten daar verandering in en gaven hem een doel.

Hij leerde de Bakoeni-vrouw Aletia kennen doordat haar vader samen met hem de revolutie plande. Het was liefde op het eerste gezicht. Hij was, samen met haar vader in zijn huis plannen aan het maken voor de revolutie toen ze de ruimte binnenkwam waar ze aan het vergaderen waren om hen drank te brengen. Van zodra ze zijn blik ving, sloeg ze verlegen haar ogen neer, maar Emerald kon niet anders dan naar haar te blijven staren. Ze bloosde en door die onbewuste reactie wist Emerald dat hij bij haar een kans maakte.

Ook haar vader had de interactie tussen Emerald en zijn dochter gezien en was hier erg verheugd over. Hij moedigde zijn dochter aan om Emerald in zijn huisje te gaan opzoeken en hem te gaan halen met het excuus dat hij hem dringend nodig had. Toen Aletia dat uiteindelijk deed, raakten ze aan de praat en bleken ze heel erg veel raakpunten te hebben. De basis voor een mooie romance was gelegd en al gauw na de geslaagde revolutie raakte Aletia zwanger van een tweeling. Zoals je ondertussen wel weet, zou Emerald nooit de kans krijgen om zijn kinderen in zijn armen te sluiten want hij werd nog voor ze geboren werden in zijn slaap vermoord.


Kom zeker later nog eens terug. Ik heb nog veel verrassingen in petto…