Het nieuwe huis in Vincorra

Ik heb de inspiratie voor het huis van Henriëtta en Javier opgedaan toen ik via airbnb in een villa logeerde in Calpe, Spanje. Natuurlijk was het huis niet exact hetzelfde als wat ik beschreven heb. Zo lag het niet aan het strand en was er geen groot terras met een buitenkeuken maar voor de rest was de beschrijving wel heel accuraat.

De verschillende terrassen met elk een eigen zongerichtheid, het zwembad met jacuzzi, de algemene indeling van het huis… Noem maar op.

Maar goed. Ik ben hier niet om reclame te maken voor airbnb. Je wil natuurlijk meer weten over het huis zelf…

Het huis van Javier werd gebouwd in het jaar 2528 door architecte Manuela Colon. Javier kocht het huis van de mensen die het oorspronkelijk lieten bouwen.

De oorspronkelijke bewoners, dat moet ook gezegd worden, namen met pijn in het hart afscheid van het huis maar ze konden niet anders dan verkopen omdat de vrouw van het koppel na een zware val geen trappen meer kon doen. Het koppel had ook geen kinderen en daarom beslisten ze uiteindelijk om op een appartement aan het strand te gaan wonen.

Ze waren erg verheugd toen Javier een bod op het huis deed. Ze mochten hem heel graag als makelaar en namen genoegen met wat minder dan ze oorspronkelijk voor ogen hadden gehouden.

Wat er niet in de boeken vermeld staat, is dat het koppel af en toe nog eens op bezoek kwam bij Javier en Henriëtta om herinneringen op te halen.


Kom zeker later nog eens terug. Ik heb nog veel verrassingen in petto…