Conrad Gordy

Conrad Gordy was de oprichter en voorzitter van de orde van de uil.

Hij was professor taal in Grimblethorn, de middelbare school in Liontown.

Toen koning Silvio de wet goedkeurde die stelde dat kinderen bij hun ouders mochten weggehaald worden om economische redenen, was Conrad hier zo verbolgen over dat hij zijn job opzegde en de orde van de uil oprichtte. Hij moest natuurlijk wel voorzichtig zijn en mocht hier tegen niemand iets over zeggen zolang koning Silvio nog aan de macht was.

Sommigen nam hij echter wel in vertrouwen. Zo contacteerde hij Natasha die een oud leerlinge en intussen ook dokter in de rechten was. Hij wist welke sympathieën ze koesterde en had iemand nodig om de wettelijke kant van de zaak te regelen. Natasha was dus al van bij de oprichting lid van de orde van de uil.

Hij nam een groot risico voor iets dat misschien nooit kans op slagen zou krijgen. Koning Silvio zou nooit toestaan dat Bakoeni naar school zouden mogen gaan en over de sympathieën van kroonprins Lucas was officieel weinig bekend.

Hij had echter een nichtje (de dochter van zijn zus) dat naar Gandurhora ging. Zij had hem terloops eens verteld dat de kroonprins een heel goeie band had met zijn nichtje Henriëtta en dat Henriëtta het tijdens de les eens voor de Bakoeni had opgenomen en daar heel streng voor gestraft was geweest. Dat was voor Conrad Gordy genoeg om te geloven in het feit dat de toekomstige koning Bakoeni-vriendelijk was.

Hij zou dus de orde van de uil oprichten en wachten tot kroonprins Lucas koning werd.


Kom zeker later nog eens terug. Ik heb nog veel verrassingen in petto…